Ga naar Content

Knoop in de maag voor scorende AZ'er Beukema tegen oude club

Door de schorsing van Pantelis Hatzidiakos stond Sam Beukema in de basis tegen Go Ahead Eagles. En uitgerekend tegen z'n oude club uit Deventer scoorde de AZ-verdediger tweemaal. "Ik had een dubbel gevoel, want dit is niet tegen zomaar een club."

Sam Beukema scoort met dubbel gevoel tegen z'n oude club - NH Nieuws

Beukema maakte afgelopen zomer de stap van de Eagles uit Deventer naar Alkmaar. Bij AZ moest de centrale verdediger het in het begin vooral doen met een plek op de bank en sporadisch viel hij in. Nu, ruim een half jaar later, staat Beukema op zes basisplekken in alle competities en komt hij steeds vaker voor in de plannen van trainer Pascal Jansen.

Tekst loopt door onder de video.

Pascal Jansen over uitblinker Sam Beukema - NH Nieuws

Concurrentie

Met Pantelis Hatzidiakos en Bruno Martins Indi heeft Beukema twee ervaren concurrenten. Toch kruipt hij steeds dichter naar een vaste plek in het centrum van de verdediging toe. Zijn uitstekende wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, met twee doelpunten, helpt daar alleen maar aan mee.

Tekst loopt door onder de video.

Sam Beukema bonkt op de deur bij trainer Jansen - NH Nieuws

AZ heeft inmiddels zestien duels (competitie, beker én Europees) op rij niet meer verloren. De Alkmaarders zijn in de eredivisie opgeklommen naar de vierde plek. Zaterdag om 21.00 uur neemt AZ het in eigen huis op tegen Heracles Almelo.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]