Ongeslagen reeks blijft intact voor AZ na omgebogen achterstand tegen Go Ahead

De uit-reeks van AZ is zondag verlengd met een zesde zege op rij, daarbij bleven de Alkmaarders al zestien wedstrijden ongeslagen. Go Ahead Eagles kwam via Luuk Brouwers nog op 1-0, maar Vangelis Pavlidis (twee) en Sam Beukema (twee) bezorgden AZ de drie punten: 1-4.

Vangelis Pavlidis was wederom belangrijk voor AZ met twee goals - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

De wedstrijd tegen Go Ahead Eagles was een aantal uur vervroegd wegens acties van supporters. Een andere actie van het publiek zorgde er na elf minuten voor dat het spel even werd gestaakt door rookontwikkeling en afgestoken vuurwerk. Nadat de rook was opgetrokken, kwam de thuisploeg brutaal op voorsprong. Hakon Evjen leidde balverlies, dat was niet voor de eerste keer. Luuk Brouwers zette Kowet vervolgens op 1-0. Er kon niet lang worden genoten van de voorsprong, want uitgerekend Sam Beukema kopte AZ op gelijke hoogte tegen zijn oude club: 1-1.

Tekst gaat verder onder video.

Pascal Jansen tevreden met de winst op GAE - NH Nieuws

Peter Vindahl gaf enkele minuten later bijna een goal cadeau aan Go Ahead. De goalie verspeelde de bal aan Isac Lidberg. De Zweed schoot de bal echter ver naast. AZ pakte hierna de draad weer op en bleef aanvallen. Zo werd een indraaiende hoekschop van Jesper Karlsson van de lijn gekopt door Bas Kuipers, maar nog geen minuut later scoorde Vangelis Pavlidis wel. Hij krulde de bal vanaf randje zestien achter Andries Noppert: 1-2. De volgende kans werd nog gekeerd door Noppert, maar op aangeven van De Wit maakte Pavlidis voor rust zijn tweede: 1-3.

Tekst gaat verder onder tweet

Debuut Sowah

Na de rust werden de Alkmaarders vooral gevaarlijk via afstandsschoten. Zo probeerde Karlsson en Evjen de doelman van Go Ahead te verschalken. Kamal Sowah, de nieuwe aanwinst, mocht het laatste halfuur van Pascal Jansen invallen. De Ghanees kon nog niet eerder in actie komen vanwege een ontbrekende werkvergunning. Sowah zag Vindahl een knappe redding verrichten na een grote kans van de thuisploeg.

Vlak voor tijd scoorde Beukema uiteindelijk zijn tweede van de middag. Bij een corner gaf hij het beslissende zetje over de doellijn: 1-4. Vindahl moest een vrije trap van Philippe Rommens in de 88e minuut keren. De zege kwam hierna niet meer in gevaar. Door de overwinning stijgt AZ naar de vierde plek boven FC Twente. De Tukkers komen vanmiddag nog in actie tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA.

Opstelling AZ: Vindahl; Sugawara (Witry/87), Beukema, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø (P. Koopmeiners/87), Clasie, De Wit; Evjen (Sowah/62), Pavlidis (Aboukhlal/76), Karlsson (Reijnders/76)