Ga naar Content

Slecht FC Volendam neemt een punt mee uit Kerkrade

Het is FC Volendam vanavond niet gelukt om te winnen van Roda JC. In een uiterst moeizame wedstrijd eindigde het in een 1-1 gelijkspel. Op basis van het spel hadden de Noord-Hollanders eigenlijk geen recht op een punt, maar doelman Filip Stankovic hield zijn ploeg meerdere keren op de been.

Achraf Douiri in de wedstrijd tegen Roda JC - Foto: Pro Shots / Henk Korzelius

Halverwege leidde FC Volendam, maar de ploeg van Wim Jonk had het moeilijk met de Limburgers. De palingboeren hadden slechts 25 procent balbezit in het eerste bedrijf. Mogelijk had dat te maken met de 5-3-2-opstelling, waarin Daryl van Mieghem verrassend ontbrak. Filip Stankovic en Damon Mirani moesten daardoor meerdere keren handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen. 

Ondanks het moeizame duel wist Achraf Douiri na acht minuten de score te openen. Robert Mühren wilde uithalen, maar raakte de bal verkeerd. Douiri kreeg daardoor plots een kans en schoot onberispelijk raak in de linkerbenedenhoek: 0-1. De enige andere mogelijkheid voor FC Volendam was een afstandsschot van Mühren. Vanaf een meter of 45 zag de spits Roda-doelman Rody de Boer ver voor zijn doel staan. Zijn inzet ging naast.

Wachten op tegengoal

Ook in de tweede helft kreeg Roda JC de beste mogelijkheden. Patrick Pflucke schoot naast en Xian Emmers zag zijn inzet van dichtbij gered worden door de benen van Stankovic. De gelijkmaker kon niet uitblijven en dat bleek ook. Dylan Vente kopte in de 66e minuut raak uit een voorzet vanaf links van Richard Jensen.

FC Volendam kreeg na die goal iets meer grip op de wedstrijd, maar tot grote kansen leidde dat niet. Door het gelijkspel is de recordreeks van de koploper gegroeid naar 23 wedstrijden op rij zonder nederlaag. De voorsprong op nummer twee FC Emmen is vijf punten. De Drentenaren hebben een wedstrijd minder gespeeld.

Opstelling FC Volendam: Stankovic; Mirani, Benamar, James (Eerdhuijzen/80); Douiri (Ben Sallam/46), Deul, Twigt, W. Ould-Chikh (Van Mieghem/46), B. Ould-Chikh (Antonucci/62); Mühren, Oristanio (Kaars/62)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]