Ga naar Content

Moedeloze Jonker: "Dit was het, meer hebben we niet"

Telstar ging vanavond dankzij persoonlijke fouten met 3-0 ten onder tegen De Graafschap. Voetballend deden de Witte Leeuwen niet onder voor de bezoekers uit Doetinchem. "Ik vermoed dat de statistieken weer in ons voordeel waren, maar bij 0-3 was de wedstrijd natuurlijk al gespeeld", aldus Telstar-trainer Andries Jonker.

Andries Jonker zag dat Telstar niet onderdeed voor De Graafschap - NH Sport

Schuldbewust

Na de vroege openingstreffer van De Graafschap had Telstar zelfs het betere van het spel. Door persoonlijke fouten in de defensie scoorden de bezoekers echter twee keer en daardoor was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Siebe Vandermeulen ging bij de 0-2 van Sam Hendriks in de fout en trok na afloop dan ook het boetekleed aan.

Siebe Vandermeulen baalde van zijn fout bij de 0-2 - NH Sport

Personele problemen

Volgens Jonker waren er bij Telstar voorafgaand aan het duel maar liefst vijftien afwezigen. Mede hierdoor bestond de bank bij de Velsenaren vooral uit spelers van Jong Telstar. "Meer heb ik er gewoon niet", zei Jonker na afloop. "Dit was het. Dit konden we brengen. Aardige wedstrijd, maar daar heb je niets aan bij 0-3."

Andries Jonker over de vele afwezigen bij Telstar - NH Sport

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]