Start van hoofdcontent

LANDSMEER

nl

Basketbalster Bröring strijdlustig ondanks zware knieblessure

4 februari 2022, 07.00 uur · Aangepast 7 februari 2022, 17.52 uur · Door Thomas Brood

Basketbalster Tanya Bröring ligt er lang uit met een kruisbandblessure. Toch is de 37-jarige basketbalster strijdlustig. "Ik heb dingen meegemaakt die echt erger zijn dan een kruisbandblessure of niet meer kunnen basketballen", aldus Bröring.

Basketbalster Tanya Bröring: "Ik heb ergere dingen meegemaakt dan een kruisbandblessure" - NH Nieuws

"Er zullen ook dagen zijn dat ik er geen zin in zal hebben"

Basketbalster TanYA Bröring

Zeven jaar geleden had Bröring een nekhernia en was het nog maar de vraag of ze terug zou komen op het basketbalveld. Dat lukte en ook nu is ze klaar voor de start van de revalidatie. "Kom maar. Kan ik beginnen? Er zullen ook dagen zijn dat ik er geen zin in zal hebben."

Stoppen met basketbal? 

De komende maanden gaat Bröring werken aan haar herstel. Afhankelijk van hoe dat gaat, beslist ze of ze nog terugkeert op het basketbalveld. Trainer Marlous Nieuwveen is optimistisch. "Dit is denk ik niet de manier hoe Tanya van het toneel wil verdwijnen."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]