Ga naar Content

De Peiling: nachtclubs moeten weer open

Nachtclubs in heel Nederland openen op zaterdag 12 februari uit protest hun deuren voor publiek. "Niet voor één nacht, maar gewoon weer elke nacht. Ons plan ligt klaar: we bespreken het graag met iedereen die er ideeën over heeft", zegt een woordvoerder van 'De nacht staat op'.

Foto:

Illegale feesten

Initatiefnemer Pieter de Kroon zegt over de illegale feesten die worden georganiseerd op Nu.nl: "Wij zijn dicht om iets te voorkomen dat vervolgens niet voorkomen wordt en onveiliger gebeurt dan wanneer het bij ons zou gebeuren. Politie en burgemeesters zien dit ook en vragen het kabinet om de clubs meer ruimte te geven. Zij zien liever dat jongeren gecontroleerd samenkomen in clubs en discotheken."

Binnen de huidige coronamaatregelen moeten nachtclubs hun deuren nog gesloten houden, ook festivals zijn niet toegstaan. Deze maatregel geldt tot 8 maart. Aanstaande maandag is er een gesprek tussen het ministerie van Economische Zaken en afgevaardigden uit het nachtleven. Dan zal gesproken worden over de mogelijkheden voor het nachtleven in de aanloop naar het volgende weegmoment van het kabinet.

Wat vind jij?

Mis jij het uitgaansleven? Waar ga jij graag dansen? Vind jij dat de nachtclubs weer open moeten voordat het hele nachtleven op zijn gat ligt? Of vind je dat het nog niet veilig genoeg is om met zijn allen te gaan dansen?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].

Lees ook