Ga naar Content

Voor de achtste keer wint imponerende Carlsen Tata Steel-schaaktoernooi

Op een indrukwekkende manier heeft Magnus Carlsen weer het Tata Steel-Schaaktoernooi op zijn naam geschreven. De Noorse grootmeester deed dat zonder ook maar één partij te verliezen.

Foto:

Magnus Carlsen is al sinds 2013 de wereldkampioen en liet in Wijk aan Zee zien waarom hij de beste is. Zaterdag versloeg de Noor de nummer vier van de wereld Fabiano Caruana. Eigenlijk had Carlsen aan een remise genoeg, maar de Amerikaan gaf na 47 zetten op. Met nog één ronde te gaan, is Carlsen al verzekerd van de toernooiwinst. 

Achtste titel

Deze overwinning betekent alweer zijn achtste titel in Wijk aan Zee. De eerste keer deed Carlsen dat in 2008, maar toen moest hij de titel delen met Levon Aronian. De overige zeven keer versloeg hij het hele deelnemersveld.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]