Ga naar Content

Magnus Carlsen scoort ook op het voetbalveld: ster achter het bord én op veld

VELSEN-ZUID - Magnus Carlsen is een grootheid in het schaken, maar blijkt ook een uitstekende voetballer. Dat toonde hij woensdagmiddag bij Telstar.

Magnus Carlsen - Foto: Fred Segaar/NH Nieuws

Traditioneel spelen de grootmeesters van het Tata Steel Chess-toernooi in Wijk aan Zee op de rustdag een potje voetbal bij Telstar en net als achter het bord was Carlsen op het voetbalveld de grote ster. Telstar-trainer Andries Jonker was vooral onder de indruk van het 'linkerbeen' van de Noor. "Die jongen kan écht wat."

Assistent-trainer Gertjan Tamerus ging nog een stap verder. "Hij lijkt een beetje op Messi. Alles in perspectief natuurlijk, maar dat linkerbeen en zoals hij dribbelt. Echt een goeie speler." Tamerus was de winnende coach van Carlsen in een wedstrijdje tussen de grootmeesters, versterkt met spelers van Telstar. 

"Die jongen kan écht goed voetballen"

Telstar-trainer Andries Jonker over Magnus Carlsen
Grootmeesters voetballen bij Telstar - Foto: Fred Segaar/NH Nieuws

Het team van Carlsen was duidelijk te sterk voor de tegenstander, aangevoerd door ex-schaker en huidig Eerste Kamerlid Loek van Wely. Het team van de wereldkampioen won met 8-5. Carlsen scoorde drie keer. Lang niet alle grootmeesters waren aanweig bij Telstar. Zo ontbraken onder andere Anish Giri en Viswanathan Anand. 

Eindhoven

Donderdag gaat het schaaktoernoooi verder. De vijfde ronde wordt gespeeld in het Philipsstadion in Eindhoven. Wesley So uit de Verenigde Staten gaat alleen aan de leiding. So heeft drie punten. Jorden van Foreest uit Groningen volgt hem met 2,5 punten.