Start van hoofdcontent

ENKHUIZEN

nl

Lieke Klaver loopt tijdens seizoensopener in Karlsruhe meteen de WK-limiet

28 januari 2022, 22.33 uur · Door Stephan Brandhorst

Het is Lieke Klaver gelukt zich te kwalificeren voor de WK indoor. De atlete uit Enkhuizen liep vanavond in Karlsruhe 52,41 seconden op de 400 meter en duikt daarmee bijna een halve seconde onder de limiet.

Titelverdediger Lieke Klaver werd verslagen door Femke Bol - Foto: Orange Pictures / Andre Weening

Met haar tijd was ze sneller dan Corrina Schwab (52,59 seconden), die op korte afstand volgde. Klaver, die altijd snel van start gaat, ging halverwege al aan kop en stond haar leidende positie niet meer af.

Tekst loopt door onder de tweet.

Ook Koen Smet kwam in Karlsruhe in actie. De hordeloper uit Amsterdam kwalificeerde zich met 7,73 seconden voor de finale op de 60 meter horden. In de finale scherpte hij die tijd met twee honderdsten (7,71) aan en werd zesde. Smet liep vorige week al de WK-limiet.

Jamile Samuel was in Duitsland nog niet in absolute topvorm. De sprintster liep de 60 meter in 7,43 seconden en eindigde daarmee in de halve finale als zevende. De WK-limiet staat op 7,30 seconden.

De WK indoor zijn van vrijdag 18 tot en met zondag 20 maart in Belgrado (Servië).

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]