Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

77-jarige vrouw overleden bij crash op Vondelstraat gisteren, Alkmaarder (24) opgepakt

27 januari 2022, 09.45 uur · Aangepast 27 januari 2022, 10.48 uur · Door Maaike Polder

Een vrouw is om het leven gekomen bij het zware ongeluk gisteren tussen twee auto's op de kruising Vondelstraat en Arcadialaan in Alkmaar. Het gaat om de 77-jarige Lies Beems. Een vriendin (84) zat naast haar en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De bestuurder van de andere auto is gearresteerd.

Inter Visual Studio

Dit meldt de politie aan NH Nieuws. De crash gebeurde rond 22.50 uur: de twee vriendinnen uit Heiloo kwamen uit een zijstraat en wilden de Vondelstraat op draaien. Vanaf het Kooimeerplein komen één of meerdere auto's met hoge snelheid aan.

Een knalde vol in de Opel van de twee vrouwen. "Haar auto belandde honderd meter verderop", aldus haar kleindochter Lara. Gisteravond sprak een getuige al van 'scheurende Mercedessen' en dit heeft ook de familie van meerdere mensen die er gisteren bij waren gehoord.

Dit mogelijke scenario kan de politie nog niet bevestigen, wel melden zij dat er een 24-jarige Alkmaarder is gearresteerd. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij wordt op dit moment verhoord. Er wordt nog volop onderzoek gedaan naar de crash: de politie is op zoek naar getuigen. 

Later meer

De Mercedes die betrokken is bij het ongeluk - Inter Visual Studio

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]