Ga naar Content

Horecastad Haarlem bloeit weer op: "Dit is toch het leven"

In het centrum van Haarlem stromen de restaurants en cafés sinds vanochtend weer langzaam vol. Binnen raken er steeds meer tafeltjes bezet en ook op de terrassen zijn mensen aan het genieten.

Vaste gast John geniet bij Café Marktzicht - Foto: NH Nieuws en Haarlem105 / Joep Kok

Vrolijke bediening, enthousiaste gasten en opgeluchte eigenaren. Horecastad Haarlem lijkt bijna weer de stad die we gewend zijn van voor de lockdown. Overal staan vrachtwagens van groothandels en bij veel horecagelegenheden worden de stoelen en tafels schoongemaakt voor de eerste 'normale' dag sinds 18 december. 

"Kijk nou. Een koffietje, een heerlijke tosti, een krantje en gezelligheid om me heen. Dit is toch het leven", zegt vaste klant John bij Café Marktzicht op de Botermarkt. Ook barvrouw Rani staat weer met een lekker gevoel op de werkvloer. "Eindelijk weer werken en mensen blij maken. Wat heb ik dit gemist. Het leven werd best wel saai." 

Stressen

Bij meerdere restaurants werden er vorige week al veel reserveringen gemaakt voor de komende dagen. Volgens Rani was dit best lastig inschatten. "Het was wel even stressen met de voorbereidingen, want we wisten niet precies op welke dag we open zouden mogen. Ook al was de kans erg groot dat dat ergens deze week zou gebeuren." 

"We wilde eigenlijk een take-away koffietje halen uit gewoonte"

Haarlemse terrasbezoeker

Op de Grote Markt worden twee gasten vanochtend aangenaam verrast. "Wij liepen door de stad en wilde een take-away koffietje halen uit gewoonte. Toen besefte we ons dat we sinds vandaag natuurlijk weer lekker bediend kunnen worden, haha", zegt een van hen. 

Inmiddels hebben de twee een plekje gevonden bij restaurant Dodici. Daar blijft het niet bij vandaag. "Nu een koffietje, vanavond ga ik bij een café bij mij om de hoek een biertje halen." 

De horeca mag na de versoepelingen die gisteravond bekend zijn gemaakt van 5.00 tot 22.00 openblijven. Het coronatoegangsbewijs en de anderhalve meter is nog wel verplicht.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]