Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Publiek onder strenge voorwaarden weer welkom in voetbalstadions

25 januari 2022, 19.17 uur Β· Aangepast 25 januari 2022, 20.02 uur Β· Door Frank van der Meijden

Premier Mark Rutte heeft vanavond bekend gemaakt dat vanaf morgen supporters weer welkom zijn in voetbalstadions, zij het onder strenge voorwaarden. Zo mogen clubs slechts een derde van de stadioncapaciteit openstellen voor publiek en is het tonen van een geldige QR-code verplicht. 

Volle tribunes in het stadion van FC Volendam - Pro Shots / Vincent de Vries

"Voor voetbalstadions en andere buitensportlocaties geldt een verplichte zitplaats en anderhalve meter afstand. Dat betekent dat de stadions voor een derde kunnen worden gevuld en natuurlijk is het dan de bedoeling dat de fans goed verspreid over het stadion zitten", zei Rutte over de voetbalstadions. Om toegang te krijgen tot de stadions is dus bovendien een geldige QR-code verplicht. Dit kan een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatieve test zijn.

KNVB niet akkoord

De KNVB en ook de vier Noord-Hollandse profclubs lieten eerder vandaag al weten een derde van de stadioncapaciteit te weinig te vinden. Ajax, AZ, Volendam en Telstar brachten daarom zelf een statement naar buiten. De clubs geven aan dat ze mee willen denken in oplossingen. Zo stellen ze voor om alleen met 1/3 bezetting te beginnen als er vanaf 4 februari kan worden doorgeschakeld naar minimaal 2/3 bezetting. "Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren. Met alles wat daarbij hoort. En van daaruit snel toewerken naar volle stadions", zo valt te lezen in het statement van de verschillende profclubs. 

πŸ’¬ Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]