Ga naar Content

En de naam voor het programma over de opening van de zeesluis is... Opening Zeesluis IJmuiden!

De live-uitzending van NH Nieuws over de opening van de nieuwe zeesluis bij IJmuiden, morgen vanaf 14.30 uur via deze site/app te volgen, heet 'Opening Zeesluis IJmuiden'. Dat is de uitkomst na een oproep op deze site/app. 

Foto: NH Nieuws

De oproep veroorzaakte enige hilariteit. Zo plaatste de website GeenStijl de oproep en stond de term 'Zeesluis' even tussen de meest besproken onderwerpen op Twitter.

Bij de redactie van NH Nieuws kwamen dan ook honderden (!) inzendingen binnen. Na kort juryberaad heeft de redactie van het live-programma gekozen voor 'Opening Zeesluis IJmuiden'. 

Grote mond 

Veruit de meeste inzendingen waren 'Opening Zeesluis IJmuiden', maar ook namen als 'Zeesluis, open U', 'Open deur' en zelfs 'De (grote) mond van de IJmond gaat open' werden ingezonden. 

De oproep was uiteraard een knipoog naar de soortgelijke oproep om een naam voor de zeesluis te verzinnen. Uit alle inzendingen werd het weinig verrassende 'Zeesluis IJmuiden' gekozen. Ook dit zorgde voor veel hilariteit

🔴 LIVE vanaf 14.30 uur
Mis morgen niets van de officiële ingebruikname van de nieuwe zeesluis bij NH Nieuws. Om 14.30 uur begint de live-uitzending, die is te volgen via deze site, app, onze social kanalen en op televisie. Ook op de radio wordt uitgebreid verslag gedaan.