Ga naar Content

Olympisch skiër Maarten Meiners: "Niemand kent de afdaling in Peking"

Voor het eerst in 70 jaar gaat er een Nederlandse skiër naar de Olympische Spelen. "Ik heb hier jaren keihard voor getraind. Echt geweldig dat het NOC*NSF oog heeft voor bijzondere omstandigheden", aldus de in Naarden opgegroeide Maarten Meiners.

Skiër Maarten Meiners in actie - Foto:

Corona

De bijzondere omstandigheden waar de Noord-Hollander op doelt zijn met name coronagerelateerd. Zo kon hij bijvoorbeeld moeilijk trainen. "In Oostenrijk gingen alle skiliften dicht tijdens de lockdown. Voor topsporters waren er wel een paar open. Dan stonden de Oostenrijkers natuurlijk vooraan en stonden wij achter in de rij", vertelt Meiners in NH Sport op NH Radio.

Peking

De piste op de Olympische Spelen in Peking kent hij niet. "Eigenlijk kent niemand hem. Het test-event ging vanwege corona niet door. Ik heb alleen wat dingen online gezien. Dat gaat dus bijzonder worden", zegt hij. "Ik moet mij concentreren op mijn vorm. Daar moet ik mijn beste vorm laten zien. Dan zit er een top vijftien in. Ik ga niet alleen naar Peking om mee te doen. Ik wil presteren", is de skiër uit Naarden duidelijk over zijn ambities op de Olympische Spelen.

"Ik ga niet alleen naar Peking om mee te doen. Ik wil presteren"

skiër maarten meiners

De 29-jarige Meiners voldeed niet aan de vooraf gestelde kwalificatie-eisen van het NOC*NSF. Hij moest eigenlijk één keer bij de eerste acht eindigen of twee keer bij de eerste zestien in de wereldbeker van de reuzenslalom.

Dat lukte niet, maar de sportkoepel wees de skiër toch aan. "Ik had het niet verwacht als je alleen naar de cijfers kijkt. Aan de andere kant: ik ben de eerste Nederlander die twee keer in de top dertig is geëindigd. Dat hebben ze dus meegenomen."

Toekomst

Meiners is ervan overtuigd dat hij nog beter gaat worden. "Ik denk dat ik in de top vijftien kan skiën met het niveau dat ik heb. Het is een technische sport en je materiaal moet op mij en op de sneeuw zijn afgestemd. Ook moet je de afdaling kunnen lezen. Ervaring speelt dus een rol."

Op zondag 13 februari komt de Noord-Hollander in actie op de olympische reuzenslalom. De beste dertig uit de eerste run plaatsen zich voor de beslissende tweede run.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]