Ga naar Content

Coffeeshop Life II moet deuren weer sluiten, gemeente Beverwijk wint rechtszaak

Coffeeshop Life II moet zijn deuren weer sluiten, dat heeft de rechter vandaag besloten. Nadat de burgemeester de coffeeshop al eerder sloot, ging de eigenaar in hoger beroep. De rechter heeft dat beroep ongegrond verklaard. 

Coffeeshop Life II in Beverwijk - Foto: Google Maps

De horeca-exploitatievergunning en gedoogbeschikking van de coffeeshop worden ingetrokken. "De coffeeshop zal op korte termijn worden gesloten", meldt een woordvoerder van de gemeente. De coffeeshophouder kan ook weer tegen dit besluit in hoger beroep gaan.

Strafbare feiten

Op 16 juli sloot burgemeester Martijn Smit de coffeeshop omdat deze niet meer zou voldoen aan de voorwaarden die gesteld worden in het coffeeshopbeleid van Beverwijk, en de exploitatievergunning zou worden gebruikt voor strafbare feiten, aldus een woordvoerder van de gemeente. De eigenaar van coffeeshop ging hiertegen in beroep en opende de deuren weer.

Nu coffeeshop Life II gesloten is heeft Beverwijk nog drie coffeeshops. Dit is het maximaal aantal coffeeshops dat is toegestaan binnen het Coffeeshopbeleid van de gemeente. Er is dus geen ruimte voor een nieuwe coffeeshop.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]