Ga naar Content

Na versneld onderzoek: graf Tanja Groen niet gevonden, onderzoek Geldrop gestopt

Er komt geen nader onderzoek naar de drie grondverstoringen bij Geldrop die werden aangetroffen in het onderzoek naar Tanja Groen. Het vermoeden was dat een van die plekken het graf van het vermiste meisje kon zijn, maar na onderzoek concludeert justitie dat dat niet het geval is.

Foto: NH Nieuws

Rechtspsycholoog Peter van Koppen wees na onderzoek van zijn team drie plekken op de Strabrechtse Heide aan waar Groen volgens hem mogelijk begraven ligt.

Na onderzoek van justitie door specialisten van het NFI, de forensische opsporing en Staatsbosbeheer blijkt nu dat het om natuurlijke grondverstoringen gaat. Eén van de plekken betreft onder meer een konijnenburcht - een netwerk van konijnenholen - dat uit meerdere, onderling verbonden ruimtes bestaat.

Onderzoek gestopt

Justitie besloot de drie plekken versneld onder de loep te nemen 'omwille van de impact die de recente mediaberichtgeving op de ouders en nabestaanden van Tanja Groen'.

Het versnelde onderzoek heeft gisteren plaatsgevonden. De ouders van Tanja Groen, die sinds augustus 1993 wordt vermist nadat ze verdween na een feestje, zijn volgens justitie ingelicht over de bevindingen van het coldcaseteam.

Eerdere graafactie

De politie groef in juni al op de Strabrechtse Heide. Ook dit leverde geen resultaat op.

Aanvullend meldt het Openbaar Ministerie vanmiddag dat de zoeklocatie is aangewezen door Staatsbosbeheer. 'Daarnaast was zichtbaar waar met de grondradar is gereden. Vervolgens is de informatie uit de door het grondradarbedrijf ATKB opgemaakte rapport met daarin onder andere afbeeldingen met legendaschaal op dat gebied gelegd. Op die manier is het mogelijk de exacte locaties aan de hand van bekende referentiepunten en afstanden in te meten.'

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]