Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

AZ-coach Jansen baalt van slotfase, maar is niet verbaasd over goal Beukema

16 januari 2022, 19.04 uur · Aangepast 16 januari 2022, 20.46 uur · Door Erik-Jan Brinkman

Niet helemaal tevreden, maar wel blij over het resultaat stond Pascal Jansen de pers te woord. De trainer van AZ baalde vooral van de onnodig spannende slotfase in Limburg. De Alkmaarders wonnen wel van Fortuna Sittard, 1-2.

Pascal Jansen na de winst op Fortuna Sittard - NH Nieuws

Belangrijke rol was er voor Sam Beukema. De verdediger scoorde na een klein kwartiertje met het hoofd. Het betekende de eerste goal voor Beukema. En nog belangrijker is dat het doelpunt ervoor zorgt dat AZ de jacht op plek drie heeft geopend.

Tekst loopt door onder de video.

Sam Beukema over de strijd om plek 3 - NH Nieuws

Visitekaartje

Beukema verving de geblesseerde Bruno Martins Indi. Het betekende zijn tweede basisplek dit seizoen en hij gaf tegen de Fortunezen zijn visitekaartje af aan trainer Jansen.

Tekst loopt door onder de video.

Pascal Jansen over de ontwikkeling van Sam Beukema - NH Nieuws

2500 eredivisiegoals

Het doelpunt van Beukema betekende de vijfentwintighonderdste voor AZ in de eredivisie. Beukema was na afloop goed op de hoogte wie ooit de eerste treffer maakte voor de Alkmaarders.

Tekst loopt door onder de video.

Sam Beukema over wie het eerste eredivisiedoelpunt maakte voor AZ - NH Nieuws

Cambuur

Dat gebeurde in 1968. Anno nu staat AZ er vrij aardig voor met de vijfde plek op de ranglijst, kort achter Vitesse en Feyenoord. De volgende competitiewedstrijd is zaterdag in eigen huis tegen Cambuur. 

Ook komt AZ deze woensdag nog in actie tijdens de achtste finales van de KNVB-beker. In Enschede neemt de ploeg van Jansen het dan op tegen FC Twente. Dit duel kan je integraal beluisteren op NH Radio. De wedstrijd begint om 21.00 uur.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]