Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Vrijetrapspecialist Koeman jr. voelt zich eerste doelman bij Telstar

15 januari 2022, 00.19 uur · Aangepast 16 januari 2022, 16.56 uur · Door Erik-Jan Brinkman

Met een aantal goede reddingen was Ronald Koeman jr. belangrijk voor Telstar vrijdagavond. Mede dankzij hem wonnen de Witte Leeuwen in eigen huis van MVV, 2-1. Een gesprek met de goalie over zijn zware blessure en vrije trappen.

Koeman over de winst op MVV - NH Nieuws

Blessure

In de zomer kwam Koeman jr. over van TOP Oss. Aanvankelijk moest hij genoegen nemen met een plek op de bank en gaf Andries Jonker de voorkeur aan Trevor Doornbusch, maar in september kreeg de doelman uit Amsterdam het vertrouwen van de trainer. Helaas liep hij na vier wedstrijden een zware knieblessure op. "Is een moeilijke tijd geweest."

Tekst loopt door onder de video.

Koeman over de afgelopende maanden - NH Nieuws

Vrije trap

Tegen FC Volendam keerde Koeman jr. vorige week weer terug onder de doellat. Telstar verloor na een uitstekend begin dat duel met 2-1. "Hij stelt me op, dus ik neem aan dat ik nu de eerste keeper ben." Opvallend was dat Koeman tegen de Volendammers vlak voor tijd naar voren rende om een vrije trap te nemen. 

Tekst loopt door onder de video.

Koeman over het nemen van vrije trappen - NH Nieuws

De vrije trap leverde voor zowel Koeman als Telstar niets op. Toch hoeft dit zeker niet de laatste keer te zijn volgens Andries Jonker. De trainer is onder de indruk van de trap van de doelman.

Tekst loopt door onder de video.

Jonker over de vrije trappen van Koeman - NH Nieuws

Donderdag liggen er wellicht weer nieuwe vrije trap kansen voor Koeman. Dan neemt Telstar het in de achtste finale van de beker op tegen PSV. In Eindhoven mogen de doelman en z'n teamgenoten hopen op een stunt.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]