Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Na bijna drie maanden kan Telstar eindelijk weer drie punten bijschrijven

14 januari 2022, 22.06 uur · Aangepast 16 januari 2022, 16.56 uur · Door Stef Swagers

De afgelopen tien wedstrijden kreeg Telstar het niet voor elkaar om te winnen, maar daar is vanavond verandering in gekomen. MVV uit Maastricht werd in Velsen-Zuid met 2-1 verslagen. Glynor Plet en Özgür Aktas maakten de Telstar-goals.

Blije Telstar-spelers na een doelpunt tegen MVV - Pro Shots / Sonny Lensen

Net als vorige week begon Telstar uitstekend aan de wedstrijd. Plet, maker van de 0-1 op bezoek bij FC Volendam (2-1 nederlaag), zorgde opnieuw voor een snel doelpunt. Hij werd alleen voor keeper Romain Matthys gezet door Ozan Kökcu. De aanvoerder bleef ijzig kalm: 1-0.

Telstar drukt door

De Witte Leeuwen bleven na die goal de betere ploeg. Plet kreeg een uitgelezen mogelijkheid om er 2-0 van te maken, maar zijn kopbal van dichtbij werd gekeerd door Matthys. In de 26e minuut werd de voorsprong wel verdubbeld. Een hoekschop van Sven van Doorm werd binnengekopt door verdediger Özgür Aktas.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Ondanks enkele grote kansen aan beide kanten na die treffer was de ruststand 2-0. Jip Molenaar had vlak voor rust de derde Telstar-treffer kunnen maken, maar zijn kopbal ging net over. Mart Remans kon de spanning terugbrengen, maar de volledig vrij gelaten aanvaller kopte naast.

Tekst loopt door onder de video.

Andries Jonker na de winst op MVV - NH Nieuws

Geen 3-0, maar 2-1

In de tweede helft had Van Doorm de wedstrijd moeten beslissen, nadat hij vrij voor het doel werd gezet door Kökcü. De gelegenheidsaanvaller probeerde het met een lobje, maar die inzet ging naast. Telstar leek de wedstrijd daarna relatief simpel uit te spelen, maar in blessuretijd werd het nog even spannend toen Clint Essers scoorde. Gelukkig voor de Velsenaren bleef het bij 2-1.

Op 18 oktober vorig jaar won Telstar voor het laatst. Toen werd Jong PSV verslagen (2-3). Met de overwinning doet de ploeg van Andries Jonker meteen goede zaken op de ranglijst. De Witte Leeuwen staan nu dertiende in de eerste divisie met 23 punten na 22 duels.

Opstelling Telstar: Koeman jr.; Fernandes, Tugarinov (Zakir/62), Molenaar, Aktas, Wolters (Vandermeulen/62); Overtoom (Akoy/84), Dijkstra (Van Velzen/76), Kökcü; Van Doorm, Plet (Smit/84)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]