Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Driemaal moet scheepsrecht zijn voor baltovenaar Antonucci: "Ik houd van deze club"

8 januari 2022, 16.00 uur · Door Frank van der Meijden

Voor de derde keer in drie seizoenen is Francesco Antonucci speler van FC Volendam. De aanvallende middenvelder wordt opnieuw gehuurd van Feyenoord en net zoals vorig seizoen is het doel duidelijk: "Ik ben hier gekomen om met deze club te promoveren."

Francesco Antonucci: "Ik houd van deze club en van de mensen hier" - NH Sport/Frank van der Meijden

Antonucci kwam in de eerste seizoenshelft niet aan spelen toe bij Feyenoord en dus sloeg FC Volendam toe. De 22-jarige Belg blijft tot het einde van het seizoen in het vissersdorp voetballen en bij een eventuele promotie komt daar nog een seizoen bij.

"Toen ik hier voor de eerste keer kwam wilde ik met FC Volendam promoveren. Dat is niet gelukt, maar ik krijg weer een nieuwe kans", aldus Antonucci.

Quote

"Ik wil hier zoveel mogelijk leren en later weer bij Feyenoord spelen"

FC VOlendam-middenvelder Francesco Antonucci

Ten opzichte van vorig seizoen staat Antonucci nu onder meer op het veld naast de ervaren Robert Mühren en Daryl van Mieghem. "Mühren was de topscorer vorig jaar, dus natuurlijk ken ik hem. Van Mieghem deed het ook goed bij De Graafschap", vertelt Antonucci over zijn nieuwe teamgenoten. "Je ziet gelijk dat ze kwaliteit hebben, dus ik ben erg blij om met hen samen te spelen.

Vissersderby

Morgen speelt FC Volendam de vissersderby tegen Telstar. Antonucci is fit en kan meedoen tegen de provinciegenoot uit Velsen-Zuid. Het duel is zondagmiddag helemaal live te horen via deze website. De aftrap in het vissersdorp is om 12.15 uur.

Francesco Antonucci: "Natuurlijk wil ik mij bewijzen tegenover Feyenoord" - NH Sport/Frank van der Meijden

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]