Ga naar Content

Schoorl heeft weer stroom na brand in verdeelstation: aggregaat draait voor vakantiehuisjes

De lichten branden weer in Schoorl. Na de brand gisteravond in een stroomverdeelstation in het dorp zaten volgens Liander bijna achthonderd klanten zonder stroom. Rond drie uur vannacht had iedereen weer elektriciteit.

Foto: NH Nieuws/ Carolien Hensbergen

Het stroomverdeelstation van Liander dat gisteravond in brand stond, zit bij vakantiepark Landal Berger Duinen aan de Gerbrandtslaan in Schoorl. Naast Schoorlaars, zaten ook verschillende vakantieparken zonder stroom.

Rond 18.45 uur ontstond de brand. Nadat de brandweer het vuur in het zogenoemde transformatorstation had geblust, lukte het monteurs om voor tien uur in de avond de stroomvoorziening te herstellen. Voor het vakantiepark van Landal bleek dat niet mogelijk.

Noodaggregaat

"Het park is vannacht rond drie uur op een groot aggregaat aangesloten. Deze noodvoorziening blijft draaien zolang als nodig is", legt een woordvoerder van Liander uit. Kortsluiting is vermoedelijk de oorzaak van de brand.

"Maar eerst moeten we onderzoeken waar in het transformatorstation dat is gebeurd en wat daarvan de oorzaak is. Zodra we dat weten kunnen we bezig met de oplossing." 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]