Ga naar Content

Stroomstoring in groot gedeelte van Schoorl door brand in stroomkast

In een stroomverdeelkast op de Gerbrandtslaan in Schoorl is vanavond brand ontstaan. Hierdoor zit een flink deel van Schoorl zonder stroom. Het gaat volgens Liander om bijna achthonderd klanten. Ook in een vakantiepark zitten mensen nog zonder stroom, meldt de gemeente Bergen. In het park is kachelhout uitgedeeld om de verwarming vannacht te vervangen.

Foto: Inter Visual Studio

De stroomstoring van Liander heeft niet alleen het vakantiepark Landal Berger Duinen getroffen, maar ook - een klein deel van - naastgelegen vakantieparken. 

Voor de inwoners van Schoorl lijkt er weer stroom te zijn. De vakantiegangers in de parken zitten nog wel zonder stroom. Liander werkt dinsdagnacht door om het probleem op te lossen. Bij Landal wordt woensdagochtend een aggregaat geplaatst, zodat er weer stroom is.  

In de vakantieparken is inmiddels kachelhout uitgedeeld voor de verwarming 's nachts. De vakantiegasten worden op dit moment nog door de politie en parkpersoneel op de hoogte gesteld. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.