Ga naar Content

Coronabesmettingen gaan weer omhoog in de Noordkop, acht overlijdens in een week

Het aantal mensen in de Noordkop & Texel dat de afgelopen week positief is getest op corona is weer gestegen ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. Waar vorige week 779 besmettingen in de regio werden gemeld, is dat nu gestegen tot 929.

Foto: Pro Shots / Thomas Bakker

De meeste nieuwe besmettingen worden geteld in de gemeente Hollands Kroon. Daar zijn in de afgelopen week 285 mensen positief getest op het coronavirus. Dat komt neer op 588,5 besmettingen per 100.000 inwoners. Een week eerder waren daar 263 besmettingen.

Terwijl in absolute zin in Hollands Kroon de meeste besmettingen zijn, telt Texel relatief gezien de meeste coronabesmettingen. Daar zijn in de afgelopen week per 100.000 inwoners 861,9 mensen positief getest op corona. Aangezien het eiland nog geen 15.000 inwoners telt, komt het er op neer dat er vorige week 117 Texelaars positief testten op het virus.

Den Helder zit vlak onder Hollands Kroon qua aantal besmettingen: 283. In de gemeente Schagen zijn afgelopen week 244 mensen positief getest op het coronavirus.

Overleden

Er is vorige week één inwoner van de gemeente Den Helder opgenomen in het ziekenhuis vanwege een coronabesmetting. Terwijl het aantal ziekenhuisopnames minder is dan vorige week (toen waren dat er drie), zijn er vorige week ook acht mensen overleden aan corona: vijf uit de gemeente Schagen, twee uit Hollands Kroon en een uit de gemeente Den Helder.

Noordwest Ziekenhuisgroep, met ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder, laat weten dat op dit moment achttien coronapatiënten worden verpleegd binnen Noordwest. Hiervan liggen er acht op de intensive care en worden er tien verpleegd in de kliniek.

Bekijk op de kaart hieronder het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]