Ga naar Content

Fusie Vitusmavo en Willem de Zwijger College gaat echt door: kort geding verloren

De fusie tussen het Bussumse Willem de Zwijger College en de Vitusmavo in Naarden mag van de rechter toch echt doorgaan. Ouders en de medezeggenschapsraad van het Willem de Zwijger College spanden eerder een kort geding aan. Dat bleek tevergeefs.

Foto: Google Streetview

De ouders en de medezeggenschapsraad eisten een stopzetting van de omstreden plannen van de scholenkoepel SIVOG. Ze staan niet achter de invoering van het Montessori-systeem, die vrezen dat de kwaliteit van het onderwijs daarmee zal afnemen. Ook mogen er geen leerlingen instromen op de bestaande scholen. Nieuwe leerlingen gaan naar de fusieschool Montessori Lyceum Gooise Meren waardoor twee oude scholen langzaam leeglopen.

Bezwaren onvoldoende

De rechter veegt de bezwaren van de ouders en de MZR van tafel. Ook het verzoek om eerst de goedkeuring van de minister af te wachten is volgens de rechter niet noodzakelijk. Daarmee lijkt de weg naar een fusie in augustus 2022 volledig vrij.

De fusie zorgde al eerder voor onrust. Zo stapte de ouderraad van de Bussumse school al op en ging de oudergeleiding van de MZR niet akkoord met de plannen.

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]