Start van hoofdcontent

BUSSUM

nl

Omstreden fusie van Bussumse middelbare school gaat door ondanks zorgen van ouders

30 oktober 2021, 12.24 uur · Door Sjoerd Stoop

De veelbesproken fusie van het Bussumse Willen de Zwijger-college en de Naarder Vitusmavo gaat door. Eerder waren er veel zorgen van ouders over het samengaan van de twee scholen en de start van een compleet nieuwe school. Nu heeft de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van scholenkoepel SIVOG, waar de twee scholen onder vallen, groen licht gegeven en lijkt de weg vrij voor de plannen. 

Foto: Willem de Zwijger Bussum - Willem de Zwijger-college

Het Bussumse Willem de Zwijger-college en de Naarder Vitusmavo worden vanaf volgend schooljaar samengevoegd. Op de twee bestaande scholen worden dan geen nieuwe leerlingen meer aangenomen, waarmee ze de komende jaren leeglopen en sluiten.

Tegelijkertijd start vanaf volgend schooljaar de nieuwe school: het Montessori Lyceum Gooise Meren. "De fusieschool wordt een ondernemende, brede school - mavo tot en met gymnasium - met drie inhoudelijke accenten: digitale technologie, cultuur en duurzaamheid", laten de schoolbesturen weten. Ze zien de fusieschool als 'een waardevolle toevoeging aan het bestaande onderwijsaanbod'.

Eerder veel discussie

Ouders van vooral het Willem de Zwijger-college hadden eerder veel zorgen over de fusie en de nieuwe school. Vooral het feit dat de twee oude scholen ophouden te bestaan en er geen nieuwe leerlingen worden aangenomen, baart de ouders zorgen. Ze vrezen een 'sterfhuisconstructie' die ten koste gaat van de kwaliteit van het onderwijs, die nu al onder zware druk zou staan. De school weerlegt dat. 

Vanwege de onrust stapte de ouderraad van de Bussumse middelbare school al op en ging de oudergeleiding van de medezeggenschapsraad niet akkoord met de plannen. De school zette de plannen toch door. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]