Ga naar Content

'Dankjewel'-pakketten in Zaanstad: Emma bedankt slager Gijs en Andrea moeder Elly

Een slager die altijd geduldig is en een moeder die geld geeft om te kunnen verhuizen: in Wormer en Zaandam zijn Gijs en Elly in het zonnetje gezet met een 'Dankjewel'-pakket.  Slager Gijs: "Ik heb nog nooit zo'n mooie verrassing gekregen. En ik hoor iets rammelen, oeh. Ik ben wel benieuwd wat erin zit." 

Gijs en Elly zijn beide verrast met een 'Dankjewel'-pakket - Foto: NH Nieuws / Thyra de Groot

De 80-jarige Elly Tolstra wordt door het dochter Andrea Bakker verrast. "Typisch Andrea", vertelt de Zaandamse. "Zo doet zij altijd. Je kunt van haar altijd dingen verwachten, die je niet verwacht. En altijd raakt zij de juiste snaar." 

Andrea vertelt in onderstaande reportage waarom haar moeder Elly een 'dankjewel-pakket' verdient. Tekst gaat door onder de video.

In Zaandam krijgt Elly een 'dankjewel-pakket' van haar dochter - NH Nieuws

Emma heeft een 'Dankjewel'-pakket voor slager Gijs Tange uit Wormer. Emma heeft een beperking, autisme en zit momenteel in een rolstoel om haar energie te sparen. De enthousiaste gever vertelt live op NH-radio: "Omdat Gijs de allerliefste slager van de wereld is en omdat hij veel geduld voor mij heeft. Ik kan alles tegen hem zeggen en ik voel mij heel welkom bij hem." 

"Dat is leuk!", zegt Gijs enthousiast. "Ik vind het superlief van jou Emma. Ik ben een beetje overdonderd." Als hij de doos openmaakt komt Gijs allemaal 'lekkere' dingen tegen. "Een lekker wijntje, dit lust ik zeker wel." 

Bekijk hieronder een compilatie die zijn uitgedeeld in onze provincie.

Pakketten uitgedeeld in provincie - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]