Ga naar Content

Snackbar Cupido weer open: een maand geen verkoop van alcohol

Snackbar Cupido aan de Lange Veerstraat mag na zes weken gedwongen sluiting de deuren weer openen. De gemeente had de zaak gesloten omdat er, ondanks waarschuwingen, toch alcohol werd verkocht na middernacht. Ook zou er sprake zijn van ernstige overlast rond de zaak. De eigenaar van Cupido vocht de sluiting aan. Hij en de gemeente zouden elkaar vrijdagmiddag voor de rechter treffen, maar dat hoefde uiteindelijk niet.

De gemeente en de eigenaar zijn namelijk vlak voor de spoedzitting nader tot elkaar gekomen. "Er is afgesproken dat hij tot en met 16 januari geen alcohol mag verkopen, en daarna dus niet meer na middernacht. Ook moet hij om 17.00 uur sluiten, met uitzondering van afhaalbestellingen. Daarnaast moet hij de coronamaatregelen strenger naleven, als het bijvoorbeeld om de anderhalve meter afstand gaat. Hij heeft beloofd dat te doen", aldus Remond Dayala, advocaat van de snackbarhouder.

Sleutel opgehaald

Een woordvoerder van de gemeente Haarlem bevestigt de gemaakte afspraken. "Hij moet ook zorgen dat het afval goed opgeruimd wordt en er zal streng gehandhaafd worden." De snackbarhouder heeft vrijdagochtend de sleutel bij de gemeente opgehaald, omdat zijn slot was vervangen. Hij zet nog wel een bodemprocedure tegen de gemeente door, omdat hij vindt dat hij veel te hard gestraft is voor de verkoop van, zoals hij zelf aangeeft, een enkel blikje alcohol begin november, welke ook niet na middernacht zou zijn verkocht. 

Snackbar Cupido - Foto: NH Nieuws

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]