Start van hoofdcontent

WESTZAAN

nl

Na Black Friday en Sinterklaas shopt nu Kerstman erop los: "Bezorgwagens zitten ramvol"

14 december 2021, 14.57 uur · Door Mischa Korzec

Dagelijks glijden er rond de vijftigduizend pakketten over de lopende band van het PostNL-distributiecentrum in Westzaan. De decembermaand staat garant voor topdrukte bij bezorgers en sorteerders van de pakkettendienst. PostNL raadt daarom aan om pakketten op tijd te bestellen en te versturen.

Topdrukte bij PostNL: "Bestel op tijd" - NH Nieuws

In heel Nederland worden deze dagen ongeveer 2 miljoen pakketten per dag verscheept. "Normaal gaat het voor 98 procent goed", zegt een woordvoerder van PostNL. Vanwege het hoge aantal bestellingen gaat er rond de feestdagen vaker iets fout, en raadt PostNL aan niet tot het laatste moment te wachten met het bestellen van kerstcadeaus. 

Artikel gaat verder onder de afbeelding

Pakketbezorger Cor Buis - NH Nieuws

Cor Buis werkt al bijna veertig jaar voor PostNL. "Toen heette het nog PTT-post", laat hij weten. Hij rolde het bezorgvak in via zijn vader, die ook al bij het bedrijf werkte. Door de jaren heen heeft Cor de dagelijkse berg pakketten enorm zien groeien "Mensen bestellen van alles, Ik heb een keer een kruiwagen gebracht, maar ook hele bergen met luiers."

"Ik heb een keer een kruiwagen bezorgd, maar ook hele bergen met luiers"

Pakketbezorger cor Buis

Nu zijn het vooral kerstpakketten, 'kisten wijn en relatiegeschenken'.   Ondanks de drukte vindt hij het werkt nog steeds leuk. "Maar je bent wel gesloopt na een dag. Met de kerstdagen lig ik op de bank", besluit hij lachend. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]