Ga naar Content

Goodiebags voor Zaankanters die extra getroffen zijn door corona: "Ik vind het attent"

Al bijna twee jaar lang vullen ze elke maand meer dan 400 tasjes vol met leuke spullen en ook nu is het weer tijd voor een nieuw exemplaar. De kersteditie gaat de deur uit en daar zitten een kaart in, koeken en een zelfgemaakt boek met activiteiten. Het tasje zorgt voor een praatje aan de deur en een lach op het gezicht van de ontvanger.

Zaankanters zijn blij met de tas: "Dit is ook lekker. Dat is smullen geblazen." - Foto: NH Nieuws / Thyra de Groot

Niet alleen voor de ontvangers, ook voor de makers is het fijn om samen zo bezig te zijn. Vrijwilliger van het Sociaal Wijkteam, Luciana Gomes vertelt: "Het is toch een soort kindje, je laat het niet meer gauw los. We doen het met plezier."

In onderstaande reportage is in iets meer dan een minuut te zien hoe de tassenactie er aan toegaat. Tekst gaat door onder de video. 

De tas zorgt voor gesprekstof, de vrijwilligers maken graag tijd voor een praatje - NH Nieuws

De tas is in het leven geroepen in het begin van de pandemie om Zaankanters die extra getroffen zijn door het coronavirus iet leuks te geven.  "We zitten hier allemaal in", vertelt Luciana. "Het is belangrijk dat ze weten dat er iemand naar hen omkijkt." 

Minder vaak rondbrengen

De decembereditie is voorlopig de laatste tas die de deur uitgaat. De vrijwilligers hopen dat het eind in het zicht is en het gebaar minder nodig zal zijn. Het is bovendien steeds moeilijker om donateurs te vinden.

Het is niet zeker hoe vaak de tas de komende tijd rondgebracht gaat worden. Hoogstwaarschijnlijk zal dit elk kwartaal zijn. Een mevrouw die de decembereditie ontvangt, is blij: "Ik vind het leuk. Ik vind het hartstikke leuk dat ik het krijg."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]