Ga naar Content

Kerst in verzorgingshuis De Rusthoeve gered door gulle gevers

Even leek het erop dat het een boomloze kerst werd in verzorgingshuis "De Rusthoeve" in Purmerend. Vorig jaar waren namelijk alle kerstbomen weggegooid en dit jaar was er geen budget meer voor nieuwe bomen. Een vraag om kerstbomen op sociale media werd veel gedeeld en al snel stroomden de aanbiedingen van gulle gevers binnen. 

Kerst in verzorgingshuis De Rusthoeve gered door gulle gevers - NH Nieuws

"Ik dacht ik krijg er vier of vijf, maar heb er nu 15", lacht Frida de Vries van het verzorgingshuis. De hele vergaderkamer staat nu vol met kunstbomen. Het afgelopen weekend hebben vrijwilligers ze opgehaald en nu moeten ze alleen nog in elkaar gezet worden. Het zijn er zelfs zo veel dat sommige gedoneerd gaan worden aan andere verzorgingshuizen die om de bomen verlegen zitten.

Vorig jaar is er besloten om de oude bomen weg te doen. Ze vielen uit elkaar en sommige sets waren al lang niet meer compleet. Er was dit jaar nog maar één boompje over en geld om nieuwe te kopen was er bij de Rusthoeve niet. Frida deed een oproep op facebook en de bomen stroomden binnen.

"Ik vind het heel keurig dat we geholpen worden", zegt Bewoonster Maria van Ravenswaaij de Soet. Ze vindt kerst en de versiering erg belangrijk voor zichzelf en de andere bewoners "Je viert het maar een keer per jaar", zegt ze terwijl ze alle bomen bewonderd.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]