Ga naar Content

In korte tijd twee overvallen door jongens met mondkapjes in Hoofddorp en Haarlem

Een supermarkt in winkelcentrum Skagerhof in Hoofddorp is overvallen: een vermoedelijk tiener kwam aan het begin van de avond met een mondkapje de zaak binnen en bedreigde de medewerkers. In Haarlem is nog geen anderhalf uur later ook een zaak overvallen door een jongen met een mondkapje. De politie jaagt nog op de daders. 

Foto: Links de overval in Hoofddorp, rechts een soort wapen dat is gebruikt in Haarlem

De overval in Hoofddorp was rond 19.00 uur in een vestiging van de Jumbo. Er raakte niemand gewond. De politie schat dat de dader rond de zeventien jaar oud was en hij vluchtte - zonder buit - in een onbekende richting. 

Hij droeg volgens getuigen een blauwe nylon bomberjack en een mondkapje met kleurtjes. Via een burgnetmelding is opgeroepen om uit te kijken naar de vermoedelijk tiener, maar hem zelf níét te benaderen. Nog geen anderhalf uur later is het raak in Haarlem. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Daar wordt een eettentje in het Haarlemse centrum overvallen, hemelsbreed zo'n tien kilometer verderop. De dader droeg in dit geval ook een mondkap: volgens getuigen een blauwe.

Het gaat om de zaak Poketaria: toen de medewerkers niet 'wilden meewerken' sloeg de dader op de vlucht. Op de foto's zie je ook een wapen liggen: er wordt onderzocht of het om een echt wapen gaat. De politie zoekt op dit moment met een helikopter boven Haarlem.

Tekst gaat door onder foto

Het mogelijke wapen dat de dader bij zich had - Foto: NieuwsFoto.nl/Laurens Bosch

Volgens de politie zijn er op dit moment geen aanwijzingen dat beide overvallen iets met elkaar te maken hebben. "Het is erg toevallig, maar vooralsnog onderzoeken we beide zaken los van elkaar", aldus een woordvoerder.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.