Ga naar Content

Personeel eettent centrum Haarlem bedreigd met 'pistool', helikopter zoekt naar dader

In een restaurant aan de Krocht in het Haarlemse centrum probeerde vanavond een jongen met een mondkapje het personeel te overvallen. Er is een wapen gevonden dat lijkt op een pistool. De politie is op dit moment naar de dader op zoek met een helikopter. 

Restaurant in Haarlem overvallen - Foto: NieuwsFoto.nl/Laurens Bosch

Rond 20:15 kwam de jongeman de zaak binnen. Toen de medewerkers niet met hem mee wilde werken, sloeg hij - zonder buite - op de vlucht. De politie spreekt over een 'jongen'. Volgens getuigen was hij ongeveer 1.85 meter lang en droeg een zwart vest met capuchon. 

Ook droeg hij, net zoals bij een overval eerder die avond in Hoofddorp, een mondkapje: donkerblauw. Daarnaast is op een tafel voor de deur van de zaak een vuurwapen gelijkend voorwerp gevonden.

De politie kon NH Nieuws nog niet vertellen of het gaat om een nep of een echt wapen: de forensische opsporing doet daar onderzoek naar. Tekst gaat door onder de foto

Foto: NieuwsFoto.nl / Laurens Bosch

Eerder op de avond was er ook al een overval in Hoofddorp. Volgens de politie zijn er op dit moment geen aanwijzingen dat beide overvallen iets met elkaar te maken hebben. "Het is erg toevallig, maar vooralsnog onderzoeken we beide zaken los van elkaar", aldus een woordvoerder.

Lees ook