Ga naar Content

Purmerendse raad akkoord met aankoop politiebureau voor woningen statushouders

De gemeenteraad van Purmerend is akkoord over de aankoop van het voormalig politiebureau aan de Waterlandlaan, meldt mediapartner RTV Purmerend. Het heeft voor de aankoop 1,2 miljoen euro subsidie gekregen, onder de voorwaarde dat het pand gebruikt wordt voor huisvesting van statushouders en spoedzoekers. 

Foto: Gemeente Purmerend

Alle partijen gaven donderdag toestemming voor de aankoop van het oude politiebureau aan de Waterlandlaan. De gemeente wil het pand graag hebben omdat het strategisch gelegen is aan het Waterlandkwartier.

Statushouders en spoedzoekers

Omdat de bouw van het Waterlandkwartier nog jaren duurt, wil de gemeente het voormalig bureau eerst gebruiken voor de huisvesting van kleine gezinnen van spoedzoekers en statushouders.

Burgemeester Don Bijl liet eerder al weten dat Purmerend, net als andere gemeenten, de opdracht heeft om een aantal statushouders een woning te geven.

Transparant naar omwonenden

GroenLinks noemt dit tijdelijke bestemmingsplan een goed idee en ook D66 noemt de huisvesting van spoedzoekers en statushouders een goede combinatie. Wel wil de gemeenteraad van begin af aan tranparant zijn naar omwonenden over de aantallen die gehuisvest worden in het voormalig bureau.

Verwacht wordt dat in het eerste kwartaal van 2022 de raad een voorstel zal worden gedaan over het (tijdelijk) gebruik van het pand.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]