Ga naar Content

Doelpunt uit het niets levert Telstar een puntje op in Eindhoven

Rashaan Fernandes heeft ervoor gezorgd dat Telstar niet heeft verloren van FC Eindhoven. Zeven minuten voor tijd kopte de aanvaller uit het niets de gelijkmaker binnen: 1-1. De ploeg van Andries Jonker is ondanks de opsteker nu al acht duels zonder zege.

Rashaan Fernandes kopt op fraaie wijze raak tegen FC Eindhoven - Foto: Pro Shots / Johan Manders

Telstar deed in de eerste helft nauwelijks onder voor FC Eindhoven, maar de Velsenaren keken halverwege wel tegen een 1-0 achterstand aan. Joey Sleegers zorgde met een diagonaal schot vanuit een moeilijke hoek voor de openingstreffer. De bal leek houdbaar voor Telstar-keeper Abdel el Ouazzane.

Ook de Witte Leeuwen wisten te scoren, maar dat doelpunt werd terecht afgekeurd. Gyliano van Velzen hinderde doelman Nigel Bertrams dusdanig dat de scheidsrechter niks anders kon dan fluiten. Rein Smit gaf overigens het laatste zetje bij de goal.

Gelijkmaker

In de tweede helft zakte het niveau van de wedstrijd, maar het werd wel 1-1. Invaller Fernandes kopte in de 83 minuut een hoekschop van Anthony Berenstein hard tegen de touwen. Beide ploegen gingen daarna op zoek naar de drie punten, maar Telstar en FC Eindhoven moesten genoegen nemen met een punt.

Na negentien wedstrijden zakken de Witte Leeuwen naar de zeventiende plaats met negentien punten.

Opstelling Telstar: El Ouazzane; Zakir (Liesdek/46), Tugarinov, Aktas, Berenstein, Blackson; Van Doorm, Kökcü, Van Velzen (Fernandes/72); Vlijter (Vandermeulen/72), Smit (Plet/62)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]