Fenomenale Irene Schouten snoept twee seconden van persoonlijk record af

Irene Schouten heeft haar persoonlijke record op de 1.500 meter flink aangescherpt. De 29-jarige schaatsster uit Hoogkarspel finishte tijdens de wereldbeker in Salt Lake City in 1 minuut, 52 seconden en 12 honderdsten. Daarmee was ze twee seconden sneller dan haar vorige snelste tijd op deze afstand.

Ook in Stavanger kan Irene Schouten lachen na een baanrecord - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

In een onderlinge strijd met de Russische Elizaveta Golubeva moest Schouten nipt onderdoen. Haar tegenstander was slechts een honderste van een seconde sneller op de hooglandbaan in de Verenigde Staten. Schouten eindigde uiteindelijk als zesde.

Massastart

Op de massastart eindigde Schouten een keer niet op het podium. Ze zat in het peloton op achterstand en moest het gat dicht rijden voor Marijke Groenewoud. Schouten zwengelde de eindsprint aan en werd uiteindelijk vierde. Landgenote Groenewoud reed naar de tweede plaats.

Vrijdag won Schouten in Salt Lake City de 3.000 meter. De Westfriese noteerde met 3.52,89 een Nederlands record. Gisteren won Schouten op de ploegenachtervolging al een zilveren medaille. De ploeg met Ireen Wüst en Melissa Wijfje kwam met 2.52,69 vier honderdsten tekort voor het Nederlands record.