Ga naar Content

Kledingcontainer moet het ontgelden, fractievoorzitter is 'vuurwerkvandalisme' zat

Dit weekend kreeg fractievoorzitter Chris de Meij, van verontruste bewoners, een melding binnen dat er op het Stan Kentonhof in Hoorn zwaar vuurwerk werd afgestoken. Toen de fractie poolshoogte ging nemen, troffen zij een vernielde kledingcontainer aan. Gevolg: kledingstukken die niet meer draagbaar of bruikbaar zijn.

Een afgebrande kledingcontainer door ingeworpen vuurwerk op het Stan Kentinhof in Hoorn - Foto: Chris de Meij

Het hele vuurwerkgedoe houdt de gemoederen flink bezig in West-Friesland. De gemeente Medemblik werd de afgelopen maanden geteisterd door jongeren, die met zwaar vuurwerk prullenbakken opblazen.

Want ook de gemeente Hoorn moest eraan geloven dit weekend: een kledingcontainer moest het ontgelden nadat er brand in was ontstaan door vermoedelijk zwaar vuurwerk.

De dupe zijn

De fractievoorzitter kreeg dit weekend van verontruste bewoners een melding binnen dat er op het Stan Kentonhof in Hoorn zwaar vuurwerk werd afgestoken. Toen de fractie poolshoogte ging nemen, troffen zij een vernielde kledingcontainer aan. De container was, vermoedelijk door afgestoken vuurwerk, in brand gevlogen. De kleding die door inwoners op deze locatie wordt verzameld, liep daardoor brandschade op. "Kwetsbare mensen die deze kleding goed kunnen gebruiken, zijn hiervan de dupe. Dit soort acties kunnen we niet tolereren", zegt De Meij.

Om die reden heeft hij raadsvragen gesteld aan het college B&W. "Want dit kan niet zo langer. Welke oplossingen zijn er om vuurwerkvandalisme te beperken of te voorkomen?", zo luidt zijn oordeel.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]