Ga naar Content

FC Volendam-trainer Jonk na deceptie in Helmond: "Totaal onnodig"

FC Volendam liet op bezoek bij Helmond Sport dure punten liggen in de strijd om het kampioenschap en voor de periodetitel. De lijstaanvoerder van de eerste divisie speelde met 1-1 gelijk in Noord-Brabant en dus was trainer Wim Jonk na afloop niet blij. "Zeer teleurstellend, maar dit soort wedstrijden zitten er tussen."

Wim Jonk: "Als je die goal niet maakt, dan begint iedereen te zeuren" - NH Sport/Frank van der Meijden

"Na de 1-0 moet je gelijk repareren. Gelukkig deden we dat goed en maak je voor de rust die gelijkmaker. Na de rust pakken we het goed op, maar het is teleurstellend dat je de kansen in de tweede helft niet afmaakt. We hebben ook niet voldoende ons ding kunnen doen", aldus de balende Jonk na afloop van het gelijkspel.

"We hebben Helmond Sport niet onderschat. Dat is scorebordjournalistiek"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

Wim Jonk: "Na de rust was alleen Volendam aan het voetballen" - NH Sport

Kaars scoort enige goal

Het enige doelpunt aan de zijde van FC Volendam werd gemaakt door Martijn Kaars. De vleugelaanvaller baalde net zoals zijn trainer van het dure puntverlies. "Vandaag was het gewoon niet goed genoeg. Natuurlijk probeer je alles om nog te winnen. Je bent denk ik 75 minuten heer en meester. Dit mag niet gebeuren als koploper en dan loop je dus zoals vanavond tegen puntverlies aan", aldus Kaars.

Martijn Kaars: "Het was niet best, maar het zat ook niet mee" - NH Sport

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]