Ga naar Content

Tientallen vaten drugsafval gedumpt langs spoor in Hoofddorp, vermoedelijk zelfde vaten als eerder

Opnieuw is een gigantische hoeveelheid drugsafval gedumpt in Hoofddorp. Dit keer zijn 30 tot 40 vaten met een vloeistof gedumpt aan de Spark Avenue, langs het spoor. Volgens een bron gaat het om exact dezelfde vaten die drie dagen geleden werden gedumpt aan Dream Street. 

Tientallen vaten drugsafval gevonden in Hoofddorp - Foto: Niels van Steijn

De vaten werden vanochtend door de grondeigenaar gevonden. Het gaat om een braakliggend stuk grond tussen het spoor en de A4. Een paar honderd meter van de plek waar afgelopen dinsdag tientallen vaten werden gedumpt. 

'Blinde vlek'

Volgens een bron gaat het om exact dezelfde soort vaten als toen. Het dumpen van drugsafval lijkt steeds vaker te gebeuren. Eind oktober bleek nog uit een onderzoek dat  er zestig procent meer productielocaties, opslaglocaties en dumpingen van drugsafval zijn aangetroffen dan oorspronkelijk bij instanties bekend was.

Ook blijkt uit het onderzoek dat 126 criminelen zich in Noord-Holland bezighouden met de vervaardiging van cocaïne en de productie van xtc. "Onderzoek toont nu aan dat we jarenlang een blinde vlek hadden voor de synthetische drugsproductie", aldus Emile Delahaij, coördinator synthetische drugs van de politie, eind oktober. 

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]