Ga naar Content

De keerzijde van sociale media: deze influencer wijst jongeren op de gevaren

De rellen die de afgelopen dagen verspreid door het land uitbraken, hebben Noord-Holland tot nu toe nog niet bereikt. Vooral jongvolwassenen dagen elkaar via sociale media uit om onrust te stoken. Om te voorkomen dat ook in onze provincie de onrust toeslaat, hebben ze in West-Friesland influencer Joery Schenkers uitgenodigd om jongeren bewust te maken van de gevaren van social media.  

De gevaren van sociale media zijn het gesprek van de dag op het Tabor College in Hoorn. Hier hebben jongerenwerkers influencer Joery Schenkers, een bekend figuur op Youtube en Instagram, uitgenodigd voor een les over sociale media. Hij brengt de leerlingen bij wat de gevaren zijn van al die platformen die ze dagelijks bekijken.

Want daar zit een grote valkuil, zegt ook Jerrol Lashley, teamcoördinator bij Stichting Netwerk Hoorn. "Aankondigingen van rellen worden aantrekkelijk gepresenteerd en bereiken binnen no-time heel veel jongeren. Ze doen mee omdat het sensatie is en dat het leuke filmpjes oplevert of spannend is. Daar zit geen diepere laag in."

Samen met zijn team jongerenwerkers probeert hij de jongeren bewust te maken van de consequenties. Dat lijkt te helpen. Net als in de les van Joery. Daar wordt, als hij vraagt of de leerlingen meedoen aan rellen, nee geschud.

Bekijk in bovenstaande video hoe de les van Joey Schenkers verliep. Hieronder kun je verder lezen hoe jongerenwerkers een vinger aan de pols houden:

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.