Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Telstar-trainer Jonker na vuurwerkdebacle: "Zo maak je ze niet vaak mee"

19 november 2021, 23.07 uur · Aangepast 20 november 2021, 00.34 uur · Door Frank van der Meijden

Het werd een bijzondere voetbalavond voor Telstar en trainer Andries Jonker. Er werd met 2-0 verloren van ADO Den Haag, er stond opnieuw een andere doelman tussen de palen én het spel werd stilgelegd vanwege vuurwerk. "Een rare wedstrijd. Zoiets gebeurt ook niet alle dagen."

Andries Jonker: "Een hele rare wedstrijd. Zo maak je ze niet vaak mee" - NH Sport/Frank van der Meijden

Vuurwerk

Het duel in Velsen-Zuid werd na een half uur spelen stilgelegd, omdat 'fans' van ADO Den Haag van buiten het stadion vuurwerk naar binnen gooiden. "Het begon vandaag al met het bericht dat Trevor Doornbusch niet kon spelen. Dus wéér een keeperswissel. Dat is de zoveelste keer. En dan ook nog een onderbreking. Dat gebeurt ook niet alle dagen. En ik hoorde zelfs nog dat het dak in brand stond", vertelt Jonker over de vreemde wedstrijd. 

Quote

"Ik hoorde dat Trevor Doornbusch ziek was. Dan weet ik dus dat ik weer aan de beurt ben"

DOELMAN Abdel El Ouazzane

Abdel El Ouazzane: "Het ontbreekt aan echt grote kansen creëren" - NH Sport/Frank van der Meijden

Uiteindelijk bleek de brand gelukkig loos alarm. Abdel El Ouazzane, die Doornbusch verving, kon zich bijna onderscheiden bij de strafschop die tot de 0-2 leidde. "Ik keek naar Blackson, hij heeft met Verheydt samen gespeeld vorig jaar. Hij zei dat ik naar de linkerhoek moest. Uiteindelijk pakte ik zijn inzet, alleen was het in derde instantie alsnog raak", aldus El Ouazzane.

Andries Jonker: "We kwamen niet verder dan één schot van Van Velzen" - NH Sport/Frank van der Meijden

Uiteindelijk was de 0-2 van Vicente Besuijen de beslissing in de wedstrijd. Jonker: "Gaandeweg kwamen we dichter bij een doelpunt. Maar eigenlijk kwamen we niet verder dan een schot in de korte hoek van Van Velzen. De hoekschoppen en voorzetten kwamen weer niet aan. Ik zou graag zien dat die een keer bij een speler van ons terecht komen. Dat is een bekend probleem. We krijgen dat niet voor elkaar." 

Telstar blijft zestiende in de eerste divisie met zeventien punten na zestien wedstrijden. ADO Den Haag staat vijfde op zes punten van koplopers Excelsior en FC Volendam.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio
  • De talkshow 'De Aftrap' is iedere vrijdag te zien om 18.15 uur, 20.15 uur en 22.15

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]