Ga naar Content

Koningin Máxima opent gerestaureerd Pieter Teylers Huis

Koningin Máxima komt op dinsdagochtend 30 november naar Haarlem om de nieuwe vleugel van het Teylers Museum te openen. Het gaat om het voormalige woonhuis van Pieter Teyler, de grondlegger van het museum.

Koningin Máxima - Foto: RVD / Martijn Beekman

Pieter Teyler leefde van 1702 tot 1778 en had een grote belangstelling wetenschap en kunst. Hij liet zijn vermogen, huis en wetenschappelijke verzameling na aan een stichting met als doel om 'het leven van iedereen te verbeteren'. Zes jaar na zijn overlijden, in 1784, werd het Teylers Museum geopend. Het geldt sindsdien als het oudste museum van Nederland. 

Vanaf 5 december voor publiek open

Sinds 2013 wordt het voormalige woon- en werkvertrek van Pieter Teyler zo goed als mogelijk in authentieke staat hersteld. Enkele ruimtes van het statige pand aan de Damstraat behoren tot de best bewaarde historische interieurs van Nederland uit de achttiende eeuw. Vanaf 5 december is het publiek welkom om alle pracht en praal met eigen ogen te komen bekijken.

In maart vertelde Marjan Scharloo, directeur van het Teylers Museum, aan mediapartner Haarlem 105 wat er allemaal bij de restauratie van het Pieter Teylers Huis komt kijken

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook