Start van hoofdcontent

EGMOND AAN ZEE

nl

Fjoertoer Egmond weer afgelast: "Een enorme teleurstelling"

16 november 2021, 18.10 uur · Aangepast 17 november 2021, 10.01 uur · Door Anne Klijnstra

De Egmondse Fjoertoer gaat eind deze maand niet door. Dat heeft organisator Le Champion vandaag bekend gemaakt. Het verlichte wandelevenement kan niet doorgaan door de aangescherpte coronamaatregelen die vrijdag bekend werden gemaakt. Ook vorig jaar werd de Fjoertoer vanwege de pandemie geschrapt.

Foto: Fjoertoer Egmond

De Fjoertoer Egmond stond gepland op 26 en 27 november. "Evenementen mogen tot 4 december na 18.00 uur 's avonds niet worden georganiseerd", schrijft Le Champion op haar website. "Helaas geldt dat ook voor de Egmondse Fjoertoer."

Bittere pil

"Het is een event dat juist in de avond moet plaatsvinden om sfeer en beleving over te brengen. Overdag is het daarom geen optie." De organisatoren noemen het besluit een 'bittere pil', ook omdat er door alle betrokkenen al maanden hard gewerkt is aan de voorbereidingen.

Volgens Le Champion hebben alle deelnemers van deze 8e editie recht op terugbetaling van het inschrijfgeld, min de gemaakte kosten. "Om dit vast te kunnen stellen zijn wij nog in afwachting van meer duidelijkheid over de steunmaatregelen van de overheid."

De donaties aan de KNRM en de Egmondse Reddingsbrigade, de goede doelen van de Fjoertoer, worden wel alsnog aan beide organisaties overgemaakt. Volgend jaar is het evenement op 25 en 26 november gepland.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]