Ga naar Content

Taabouni staat symbool voor moeilijk scorend Jong AZ: "Knaagt aan me"

Slechts twaalf treffers maakte Jong AZ dit seizoen in veertien wedstrijden. Na een prima seizoensstart zijn de Alkmaarse talenten in een vrije val geraakt. Ook aanvaller Mo Taabouni kan deze competitie slechts af en toe het verschil maken. Tot dusver één assist en nog geen enkel doelpunt: "Knaagt aan me."

Mo Taabouni heeft dit seizoen nog niet gescoord - NH Nieuws

Vorig seizoen scoorde Taabouni in de eerste seizoenshelft de ene na de andere treffer en kozen aanvoerders en trainers hem tot talent van de eerste periode.

MVV

Trainer Maarten Martens beaamt het scoringsprobleem bij zijn ploeg. Ook vrijdagavond tegen MVV (0-1) zag hij dat zijn ploeg meer verdiende, maar dat zijn bepalende spelers niet tot scoren kwamen. "Het gaat misschien wel wat in de hoofdjes kruipen."

Tekst loopt door onder de video.

Maarten Martens over het scoringsprobleem bij zijn ploeg - NH Nieuws

Aanknopingspunten

Tegen de club uit Maastricht kregen Yusuf Barasi, Jelle Duin en ook Taabouni wel mogelijkheden. Alleen was het aanvalstrio niet dodelijk in de afronding. Toch blijft de Belgische oefenmeester van AZ positief en ziet hij nog voldoende aanknopingspunten.

Tekst loopt door onder de video.

Maartens Martens blijft positief ondanks mindere resultaten - NH Nieuws

Door het verlies zakt Jong AZ naar de achtste plek op de ranglijst. Volgende competitiewedstrijd is op vrijdag 19 november tegen Roda JC in Kerkrade.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]