Ga naar Content

Rinus Israel in De Aftrap: "AZ kan het Feyenoord knap lastig maken''

AZ reist zondag vol vertrouwen af naar De Kuip voor de ontmoeting met Feyenoord. De Rotterdammers draaien goed in de eredivisie, maar oud-speler Rinus Israel verwacht dat Feyenoord een flinke kluif aan AZ zal hebben. 

Rinus Israel in De Aftrap - Foto: Rinus Israel in De Aftrap

"AZ heeft een goed voetballend team"

oud-international Rinus israel

Op de vraag of de Alkmaarders het Feyenoord lastig kunnen maken, antwoordt hij: "Zeker. AZ heeft een goed voetballend team", vertelt 'IJzeren Rinus' vanavond om 18.15 uur op tv in onze wekelijkse voetbaltalkshow De Aftrap.

Ondanks het vertrek van vijf basisspelers komt AZ met zeven overwinningen in de laatste acht wedstrijden dit seizoen langzaam weer bovendrijven. Met trainer Pascal Jansen werkte Israel eind vorige eeuw nog samen in de Verenigde Arabische Emiraten. 

Tekst gaat verder onder de video.

Rinus Israel in De Aftrap over AZ-trainer Pascal Jansen - NH Sport

Israel (79) schuift met voormalig FC Volendam-speler Aaron Meijers aan tafel. De inmiddels 34-jarige linksback van Sparta Rotterdam werd in 2008 met FC Volendam kampioen van de eerste divisie.

"Het voelde alsof je echt geselecteerd was"

oud-FC Volendam-speler aaron meijers

Negen jaar geleden werd Meijers met Jens Toornstra door toenmalig bondscoach Louis van Gaal gevraagd om mee te trainen bij het Nederlands elftal, omdat zij twee mannetjes te kort kwamen voor het partijspel. Zenuwachtig meldde Meijers zich destijds bij Huis ter Duin in Noordwijk. "Het voelde alsof je echt geselecteerd was", herinnert hij zich nog goed. 

Tekst gaat verder onder de video.

Aaron Meijers was heel kort 'international' - NH Nieuws

Volgende week zijn voormalig AZ-speler én international Hugo Hovenkamp en NOS-commentator Frank Snoeks te gast. Voor vragen kun je een mail sturen naar [email protected]

Klik voor alle afleveringen van De Aftrap op deze link: nhnieuws.nl/de-aftrap

De hele uitzending van De Aftrap van vrijdag 5 november met Rinus Israel en Aaron Meijers kun je hieronder terugkijken.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]