Ga naar Content

'Ultra zware' poule voor Hovocubo in Champions League

Bij de laatste zestien in de Champions League speelt Hovocubo tegen titelverdediger Sporting Portugal, Sinara Ekaterinburg uit Rusland en het Kroatische Olmissum. De poulewedstrijden worden gespeeld in Lissabon.

Hovocubo - Kampuksen Dynamo in de Champions League - Foto: Foto Hovocubo

"Blij mee, mooi affiche", is de eerste reactie van Hovocubo-trainer Sander van Dijk. "Het zou Portugal, Rusland of Tsjechië worden. Als je dan mag kiezen, dan is Portugal het meest interessant. Qua reis en verblijf hebben we het goed voor elkaar."

"Als we daar 500 keer tegen spelen, dan wordt het mogelijk één keer gelijk. Het wordt mega zwaar"

Hovocubo-trainer Sander van Dijk

"Sporting is waanzinnig sterk", weet Van Dijk. "Zij zijn zelfs regerend kampioen van de Champions League. Als we daar 500 keer tegen spelen, dan wordt het mogelijk één keer gelijk. Het wordt mega zwaar, maar bij de laatste zestien kun je ook niet verwachten dat er kleine clubs bij zitten."

"Het zijn eigenlijk van die lopende machines zonder emoties"

HOVOCUBO-TRAINER SANDER VAN DIJK

"Sinara Ekaterinburg is al jaren een heel goede ploeg in Rusland. Typisch zoals het Russische zaalvoetbal is: tactisch ijzersterk en fit. Het zijn eigenlijk van die lopende machines zonder emoties. Dat wordt ultra zwaar."

Elke wedstrijd een finale

"De Kroaten zijn vergelijkbaar met Mostar die we dit weekend troffen. Maar dan iets beter, vind ik. Absoluut een goede ploeg. Ook heel fysiek. Het biedt kansen, want tegen hen zouden we zeker kunnen meevoetballen", denkt Van Dijk. "We moeten elke wedstrijd als een finale zien. Het is niet logisch te veronderstellen dat wij eerste worden in dit soort poules."

Alleen de winnaar van de poule plaatst zich voor de laatste vier van de Champions League. De wedstrijden worden gespeeld van 30 november tot en met 5 december.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]