Ga naar Content

Historische zege Hovocubo op Mostar; voor het eerst naar laatste zestien CL

In de laatste groepswedstrijd van het hoofdtoernooi van de Champions League heeft Hovocubo een historische overwinning geboekt. Het duel met het Bosnische Mostar eindigde in 1-4, mede door twee goals van Mats Velseboer. Door de zege zit Hovocubo bij de laatste zestien en dat is voor het eerst. 

Foto: NH Sport / Frank van der Meijden

Mats Velseboer opende na negen minuten de score. Nog geen minuut later maakte Soufian Charraoui 0-2. Adnan Kalajdžić bracht de spanning terug in de wedstrijd: 1-2. Voor Hovocubo was een gelijkspel voldoende, de Bosniërs moesten winnen om door te gaan. Daarom bleef het spannend. In de slotfase maakten Appie Attahiri en weer Velseboer aan alle onzekerheid een einde: 1-4. 

Na de 5-0 zege op Dinamo Plus en de 2-2 tegen Kampuksen Dynamo mogen de zaalvoetballers zich gaan opmaken voor de 'elite round' (de laatste zestien). De loting wordt komende woensdag 3 november verricht. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]