Ga naar Content

Gerelateerde videos

NH Airtime: Dubbeldekker uit Dubai maakt comeback op Schiphol

Het grootste passagierstoestel ter wereld is weer dagelijks te zien op Schiphol. Emirates uit Dubai heeft er vertrouwen in dat de boekingen zullen toenemen en stuurt daarom de Airbus A380 weer naar Amsterdam. Zondag kwam de eerste vlucht aan op Schiphol. De dubbeldekker van vandaag was er zelfs een met een bijzondere beschildering.

Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de Verenigde Arabische Emiraten staat inmiddels op geel. Voor Emirates is dat een reden om op te schalen tussen Dubai en Schiphol. Iedere dag landt weer een A380 met 517 zitplaatsen op Schiphol én drie keer per week ook nog een Boeing 777-300ER.

Het toestel dat vandaag op Schiphol landde is pas beschilderd met een grote advertentie voor de Dubai Expo, die eigenlijk vorig jaar gehouden zou worden.

Coronacrisis

Tot de coronacrisis het wereldwijde vliegverkeer lamlegde, vloog Emirates drie keer per dag tussen Dubai en Amsterdam. Schiphol kon dagelijks rekenen op maar liefst twee A380's en in de ochtend de kleinere Boeing 777.

Het vliegtuig is populair onder vliegtuigspotters en passagiers. Toch blijkt hij onder luchtvaartmaatschappijen aan populariteit te hebben ingeboet. Kleinere vliegtuigen zoals de Airbus A350 en Boeing 787 blijken goed genoeg te zijn voor lange routes die de A380 voor zijn rekening nam.

Laatste exemplaar

Na deze maand stopt Airbus met het produceren van de Airbus A380. Het laatste exemplaar is ook voor Emirates, dat er minimaal 115 van heeft gekocht.

Lees ook

Op het Youtube-kanaal van NH Airtime vind je alle voorgaande uitzendingen en langere uploads van nieuwe vliegtuigen, airlines en lounges op Schiphol. NH Airtime wordt ook iedere eerste en derde dinsdag van de maand op het televisiekanaal van NH uitgezonden, om 17.50 uur (met herhalingen tot en met de volgende avond).