Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Anonieme tip leidt naar 'levensgevaarlijke' voorraad vuurwerk op Volendamse slaapkamer

20 oktober 2021, 20.07 uur · Door Jouri Bakker

Een tip bij Meld Misdaad Anoniem heeft geleid tot de vondst van een 'levensgevaarlijke hoeveelheid zwaar en illegaal vuurwerk' in Volendam. De verboden knallers werden aangetroffen in een slaapkamer van een woning aan het Middengebied.  

Het vuurwerk werd gevonden in een woning aan het Middengebied - Politie

Op basis van de tip besloot de politie de woning te doorzoeken. Op de slaapkamer van de zoon des huizes werden vervolgens nitraten, cobra's, shells, strijkers en rookgranaten aangetroffen.  

Nadat de collectie in beslag was genomen, heeft een gespecialiseerd bedrijf de explosieven afgevoerd. De Volendammer werd uitgenodigd op het bureau, waar hij vanochtend is verhoord. 

Straf

Het OM beraadt zich op een passende straf. Ook de burgemeester is op de hoogte gebracht van de vondst, al is nog niet bekend of en welke consequenties dat zal hebben voor het betreffende gezin.  

Met nog ruim twee maanden te gaan tot de jaarwisseling, zijn de eerste vuurwerkgerelateerde incidenten een feit. Zo werd de brand in het dak van winkelcentrum Havenhof van vorige week, veroorzaakt door een mortier die op het naastgelegen Europaplein werd afgestoken, (zie video hieronder).

Verhaal gaat verder onder video.

Zorgen om illegaal vuurwerk - NH Nieuws

De megaknal was voor de gemeente Edam-Volendam geen reden om een algeheel vuurwerkverbod af te kondigen, iets waartoe in Haarlem wel is besloten. Nergens binnen de gemeentegrenzen mag komende jaarwisseling vuurwerk worden afgestoken.

Edam-Volendam benadrukt wel strikt te handhaven op illegaal vuurwerk. "Dat is een strafbaar feit en een zaak voor justitie", zei de gemeente eerder tegen NH Nieuws. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]