Ga naar Content

Dader steekpartij binnenstad nog spoorloos, politie zoekt besnorde dertiger

De man die verdacht wordt van het neersteken van een Alkmaarder (30) is nog niet gevonden. Het slachtoffer werd gisteren aan het eind van de ochtend op de Laat in Alkmaar met een flinke snijwond gevonden. De dader wist te ontkomen op een scooter, maar er is inmiddels een signalement bekend.

Foto: NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Het slachtoffer is buiten levensgevaar. Hij werd hevig bloedend in de buurt van coffeeshop Anytime gevonden. Medewerker Jimmy van de coffeeshop verleende eerste hulp aan de man. "Ik kon z'n spieren in de wond zien zitten", vertelde hij gisteren aan NH Nieuws.

Held

"Ik zag de twee langs de zaak rennen. Een van hen had een mes van 30 tot 40 centimeter bij zich, een soort machete. Toen ik buiten ging kijken wat er aan de hand was, hoorde ik hulpgeroep. Ik vond het slachtoffer liggend tussen twee auto's."

Jimmy drukte vervolgens zijn wond dicht, tot de ambulance arriveerde. Mogelijk dat hij daarmee het leven van het slachtoffer heeft gered. Zijn oom, eigenaar van de coffeeshop, is daarvan overtuigd. "Mijn neef is een held."

Signalement

De dader is volgens de politie een ongeveer dertigjarige man met kort zwart haar en een zwarte korte snor. Hij heeft een getinte huidskleur en droeg zwarte kleding. Hij sloeg op de vlucht op een donkere scooter met een hoog windscherm in de richting van de Limmerhoek.

De politie zoekt nog getuigen en camerabeelden van de steekpartij.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]