Ga naar Content

Het klussen in dorpshuis Abbenes kan eindelijk beginnen: de 100.000 euro is binnen

Inwoners van Abbenes hebben ruim 100.000 bij elkaar gekregen voor de renovatie dorpshuis Het Praatpunt. Met een groen uitgeslagen dak, een verouderde bar, een keuken en een inboedel van ruim 26 jaar oud schreeuwde het pand om renovatie. Nu al het geld bij elkaar is, kunnen de werkzaamheden echt beginnen.

Abbenes zamelt 100.000 euro voor de renovatie van het dorpshuis - NH Nieuws

"Dat we in nog geen jaar tijd ruim 100.000 euro bij elkaar hebben gekregen is onwerkelijk", vertelt de initiatiefnemer en beheerder van het dorpshuis, Erica van den Berg. Ruim een jaar geleden vertelde ze dat er minimaal een ton nodig was voor de renovatie: "En dat is heel veel geld", zei ze toen. Toch had ze er vertrouwen in en dat was vooral gebaseerd op de acties vanuit het dorp. Via de verkoop van onder andere bloembollen, pindakaas en cupcakes werd het geld ingezameld. 

Tekst gaat verder onder artikel. 

Lees ook

Nu het geld bij elkaar is, kunnen de werkzaamheden beginnen en letterlijk het hele pand wordt dan ook gerenoveerd. Van de vloer tot aan het plafond wordt het dorpshuis gestript en opgebouwd: "John is hard bezig dit muurtje af te maken, morgen komen ze de nieuwe vloer leggen en alle radiatoren worden vervangen", vertelt Erica. 

Erica verwacht dat ze begin 2022 de opening van het nieuwe dorpshuis kunnen vieren met de gulle gevers.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]